Kocioł do gotowania drobiu - rozmiar L - 120 litrów.

Dostępność:Brak w magazynie

Kocioł do gotowania drobiu na parze - rozmiar L - 120 litrów

Przedstawiamy Państwu w pełni stalowy kocioł elektryczny do gotowania drobiu na parze o pojemności 120 litrów . Kocioł do gotowania drobiu na parze, wyposażony w precyzyjny regulator temperatury, pozwoli Państwu idealnie ugotować drób do skubania w garnkach. Kocioł doskonale sprawdzi się podczas gotowania na parze przepiórek, gęsi, kaczek, kur, kurczaków, perliczek itp. Termostat pozwala na precyzyjne ustawienie żądanej temperatury. Jednorazowo może pomieścić do 40 kg drobiu. Wewnętrzny kosz jest wyjmowany, co ułatwia czyszczenie.

Zawór spustowy znajduje się w zestawie.


Jak prawidłowo gotować drób na parze?

Zawsze należy dokładnie blanszować drób przed skubaniem. Nigdy nie blanszować drobiu dłużej niż czas wskazany w tabeli – dłuższy czas zanurzenia może spowodować pęknięcie skóry. Podane czasy są ZAWSZE przybliżone i zaleca się ciągłe sprawdzanie ręcznej łatwości skubania.

Jakie parametry są optymalne dla prawidłowego zaparzania?

  • Kurczak : 60 - 63 °C, 30 sekund
  • Indyki : 60 - 63 °C, 80 sekund
  • Bażanty : 63 - 67 °C, 80 sekund
  • Kaczki : 63 - 67 °C, 120 sekund
  • Gęsi : 70 - 71 °C, 125 sekund


Dane techniczne

  • Moc: 3000W
  • Wymiary zewnętrzne:   500 x 500 x 630 mm
  • Wymiary kosza wewnętrznego: 425 x 435 x 505 mm
Zapytaj nas
Pon-Pt6:30-16:00
Święta państwowe-ZAMKNIĘTE-