Kocioł parowy do kurczaków, kaczek, gęsi, przepiórek CIMUKA YL-FW40-E

Dostępność:W magazynie

Kocioł parowy do kurczaków, kaczek, gęsi, przepiórek CIMUKA YL-FW40-E

Kocioł parowy do drobiu , odpowiedni dla kur, gęsi, kaczek i przepiórek , który idealnie przygotuje drób do usunięcia całego pierza. To w całości wykonany ze stali nierdzewnej kocioł elektryczny o pojemności 49 l , średnicy bębna 40 cm , głębokości bębna od wężownicy grzewczej do krawędzi 38 cm , z automatycznym termostatem , wyposażony we wkładkę zanurzeniową do efektywnego zwilżania drobiu oraz zawór spustowy ułatwiający odpływ wody . Moc pobierana 4500 W ( 220 V, 50 Hz) , wymiary produktu 55 x 43,5 x 53 cm .

Do gotowania na parze jakich gatunków drobiu nadaje się ten kocioł?

Rodzaje drobiu FW40

Jak działa parowar do drobiu?

Elektryczny czajnik do parzenia kawy jest wyposażony w automatyczny termostat , na którym można łatwo ustawić żądaną temperaturę . Wykonany w całości ze stali nierdzewnej czajnik nie tylko podgrzeje wodę do wybranej temperatury, ale także będzie ją stale utrzymywał na stabilnym poziomie podczas pracy.   Dzięki temu woda utrzymuje optymalną, zalecaną temperaturę podczas parzenia,   co zapewnia łatwe skubanie drobiu bez uszkadzania i rozrywania skóry. W zestawie znajduje się również praktyczna wkładka zanurzeniowa, specjalnie zaprojektowana do łatwego zanurzania, wyjmowania i skuteczniejszego zwilżania drobiu. Po oparzeniu drobiu można łatwo wylać wodę z kotła przez zawór spustowy.

Kocioł parowy YL-FW-E40

Jak prawidłowo gotować drób na parze

Gotowanie na parze drobiu przed skubaniem jest bardzo ważne, aby rozluźnić mieszki włosowe i mięśnie utrzymujące pióra, dzięki czemu późniejsze skubanie przebiega sprawnie i bez uszkodzenia skóry . Każdy rodzaj drobiu wymaga innej temperatury i czasu gotowania na parze, patrz poniższa tabela. Dłuższe zanurzenie może spowodować przypalenie niektórych części mięsa i skóry, co może powodować problemy podczas skubania. Podane czasy są przybliżone i zalecamy ręczne sprawdzenie łatwości skubania piór podczas gotowania drobiu na parze.

TYP DROBIU TEMPERATURA CZAS PARZENIA
°C z
Przepiórka 60 - 65 25 - 35
Kura 60 - 65 30 - 40
Kaczka 63 - 67 160 - 180
Gęś 70 - 72 120 - 130

Kocioł do gotowania drobiu można również wykorzystać w tradycyjnych rzeźniach do gotowania pulpetów, gulaszów, duszonego mięsa, gulaszów lub zup. Należy jednak pamiętać o dokładnym umyciu i dezynfekcji kotła przed i po użyciu!

Pobierz instrukcję obsługi:
Logo A1 w formacie PDF
Kocioł parowy do kurczaków, kaczek, gęsi, przepiórek CIMUKA YL-FW40-E

Zapytaj nas
Pon-Pt6:30-16:00
Święta państwowe-ZAMKNIĘTE-